Jogurtové těsto na koláče

V tomto článku najdete moje oblíbené hrníčkové koláčové těsto – jednoduché, nadýchané a moc dobré. Hodí se ke každému ovoci. Já ho ráda dělám v kombinaci s:

  • jablko + skořice
  • rebarbora
  • švestky (s trochou skořice)

Co je potřeba ?

Množstí pro klasický plech:

  • polohrubá mouka – 2 hrnky
  • cukr krupice – záleží na tom, jak máte rádi sladké dezerty – já dávám cca 1 hrnek
  • vejce – 1 až 2 kusy
  • bílý jogurt – 500 g (jeden velký kelímek)
  • 100 ml oleje (lze vynechat nebo přidat méně)
  • prášek do pečiva

Množství pro koláčovou formu (průběr cca 26 cm)

  • polohrubá mouka – 1 hrnek
  • cukr krupice – (záleží na tom, jak máte rádi sladké dezerty) já dávám cca půl hrnku
  • vejce – 1 kusy
  • bílý jogurt – 250 g (jeden malý kelímek)
  • 50 ml oleje (lze vynechat nebo přidat méně)
  • 1 čajové lžicka prášku do pečiva

Postup

Všechno smícháme a nalijeme do vymazaného plechu (může být ještě vysypán kokosem nebo moukou). Poklademe ovocem a drobenkou a dáme péct při teplotě cca 180 stupňů celsia na 25-30 minut.

Příspěvek vytvořen 64

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Související Příspěvky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek