V tomto článku najdete moje oblíbené hrníčkové koláčové těsto – jednoduché, nadýchané a moc dobré. Hodí se ke každému ovoci. Já ho ráda dělám v kombinaci s:
- jablko + skořice
- rebarbora
- švestky (s trochou skořice)
Co je potřeba ?
Množstí pro klasický plech:
- polohrubá mouka – 2 hrnky
- cukr krupice – záleží na tom, jak máte rádi sladké dezerty – já dávám cca 1 hrnek
- vejce – 1 až 2 kusy
- bílý jogurt – 500 g (jeden velký kelímek)
- 100 ml oleje (lze vynechat nebo přidat méně)
- prášek do pečiva
Množství pro koláčovou formu (průběr cca 26 cm)
- polohrubá mouka – 1 hrnek
- cukr krupice – (záleží na tom, jak máte rádi sladké dezerty) já dávám cca půl hrnku
- vejce – 1 kusy
- bílý jogurt – 250 g (jeden malý kelímek)
- 50 ml oleje (lze vynechat nebo přidat méně)
- 1 čajové lžicka prášku do pečiva
Postup
Všechno smícháme a nalijeme do vymazaného plechu (může být ještě vysypán kokosem nebo moukou). Poklademe ovocem a drobenkou a dáme péct při teplotě cca 180 stupňů celsia na 25-30 minut.