Jogurtové těsto na koláče

V tomto článku najdete moje oblíbené hrníčkové koláčové těsto – jednoduché, nadýchané a moc dobré. Hodí se ke každému ovoci. Já ho ráda dělám v kombinaci s:

  • jablko + skořice
  • rebarbora
  • švestky (s trochou skořice)

Co je potřeba ?

Množstí pro klasický plech:

  • polohrubá mouka – 2 hrnky
  • cukr krupice – záleží na tom, jak máte rádi sladké dezerty – já dávám cca 1 hrnek
  • vejce – 1 až 2 kusy
  • bílý jogurt – 500 g (jeden velký kelímek)
  • 100 ml oleje (lze vynechat nebo přidat méně)
  • prášek do pečiva

Množství pro koláčovou formu (průběr cca 26 cm)

  • polohrubá mouka – 1 hrnek
  • cukr krupice – (záleží na tom, jak máte rádi sladké dezerty) já dávám cca půl hrnku
  • vejce – 1 kusy
  • bílý jogurt – 250 g (jeden malý kelímek)
  • 50 ml oleje (lze vynechat nebo přidat méně)
  • 1 čajové lžicka prášku do pečiva

Postup

Všechno smícháme a nalijeme do vymazaného plechu (může být ještě vysypán kokosem nebo moukou). Poklademe ovocem a drobenkou a dáme péct při teplotě cca 180 stupňů celsia na 25-30 minut.

Příspěvek vytvořen 64

Napsat komentář

Související Příspěvky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek
Život offline
Přehled ochrany osobních údajů

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom vám mohli poskytnout co nejlepší uživatelský zážitek. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání, když se na naše webové stránky vrátíte, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webových stránek považujete za nejzajímavější a nejužitečnější.