Krkovička na pivě

Pokud chcete potěšit svého chlapa, udělejte mu pořádný kus žvance. Úplně ideální je k tomu krkovička pečená na pivě se slaninou a cibulkou. Není to sice úplně recept do období diety, ale pochutnají si na něm všichni. Inspirovali jsme se různými recepci, které jsme našli na internetu.

Co k tomu potřebujete ?

  • 4 plátky krkovice bez kosti
  • 2 velké cibule
  • 100 g slaniny
  • 2 lžíce sádla nebo oleje na smažení
  • 1 plechovku černého piva (my používáme Kozel černý 500 ml)
  • 400 ml vody nebo vývaru
  • sůl
  • pepř
  • pro sladší/lepší chuť výpeku lze přidat 2 lžíce medu

Začneme tím, že maso osolíme a opepříme z obou stran. Můžeme si zapnout troubu na cca 180 stupňů. Na pánev si dáme sádlo nebo olej a krkovici z obou stran lehce opečeme (2-3 minuty).

Zatímco smažíme maso, nakrájíme si cibuli na měsíčky a slaninu na proužky. Když je maso z obou stran opečené, přendáme ho na pekáček (nebo pánev, která lze dát do trouby).

Do pánve dáme cibuli a slaninu a chvilku smažíme, dokud cibulka nechytne barvu. Tuto hotovou směs přendáme opět do pekáčku k masu.

Do výpeku nalijeme černé pivo a necháme úplně zredukovat do sirupu (aby omáčka nebyla po pivě hořká). Poté, co nám na pánvi zůstane sirup, přilijeme vodu nebo vývar (a přidáme med). Necháme probublat a nalijeme na připravené maso, cibulku a slaninu.

Pekáček přiklopíme a pečeme v troubě cca 75 minut. Podáváme se šťouchanými brambory, opečenými bramborami nebo bramborovou kaší.

Dobrou chuť 🙂

Příspěvek vytvořen 64

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek