Krkovička na pivě

Pokud chcete potěšit svého chlapa, udělejte mu pořádný kus žvance. Úplně ideální je k tomu krkovička pečená na pivě se slaninou a cibulkou. Není to sice úplně recept do období diety, ale pochutnají si na něm všichni. Inspirovali jsme se různými recepci, které jsme našli na internetu.

Co k tomu potřebujete ?

  • 4 plátky krkovice bez kosti
  • 2 velké cibule
  • 100 g slaniny
  • 2 lžíce sádla nebo oleje na smažení
  • 1 plechovku černého piva (my používáme Kozel černý 500 ml)
  • 400 ml vody nebo vývaru
  • sůl
  • pepř
  • pro sladší/lepší chuť výpeku lze přidat 2 lžíce medu

Začneme tím, že maso osolíme a opepříme z obou stran. Můžeme si zapnout troubu na cca 180 stupňů. Na pánev si dáme sádlo nebo olej a krkovici z obou stran lehce opečeme (2-3 minuty).

Zatímco smažíme maso, nakrájíme si cibuli na měsíčky a slaninu na proužky. Když je maso z obou stran opečené, přendáme ho na pekáček (nebo pánev, která lze dát do trouby).

Do pánve dáme cibuli a slaninu a chvilku smažíme, dokud cibulka nechytne barvu. Tuto hotovou směs přendáme opět do pekáčku k masu.

Do výpeku nalijeme černé pivo a necháme úplně zredukovat do sirupu (aby omáčka nebyla po pivě hořká). Poté, co nám na pánvi zůstane sirup, přilijeme vodu nebo vývar (a přidáme med). Necháme probublat a nalijeme na připravené maso, cibulku a slaninu.

Pekáček přiklopíme a pečeme v troubě cca 75 minut. Podáváme se šťouchanými brambory, opečenými bramborami nebo bramborovou kaší.

Dobrou chuť 🙂

Příspěvek vytvořen 64

Napsat komentář

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek
Život offline
Přehled ochrany osobních údajů

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom vám mohli poskytnout co nejlepší uživatelský zážitek. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání, když se na naše webové stránky vrátíte, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webových stránek považujete za nejzajímavější a nejužitečnější.