Nadýchané rychlé lívance

Jelikož právě začala jahodová sezóna, musím sem přidat recept na nadýchané lívance.

Co potřebujete ?

  • hladká mouka – 2 hrnky
  • prášek do pečiva – 2 čajové lžičky
  • vlažné mléko – 2 hrnky
  • vajíčka – 2 ks
  • máslo – 1/4 až 1/2 hrnku (můžete nahradit olejem)

Postup

Mouku prosejemea přidáme prášek do pečiva. Mléko vlijeme do misky, přidáme žloutky a rozehřáté máslo a zamícháme. Bílky si vyšleháme v tuhý sníh. Směs mléka, vajíček a másla pomalu přilijeme k mouce a šleháme metlou, aby se nám nevytvořily pucky. Do takto vytvořeného těsta pomalu přimícháváme vyšlehaný sníh.

Těsto nalijeme na pánvičku a smažíme pomalu dozlatova. Můžete vytvořit malé lívanečky nebo těsto nalít do malé pánvičky a vytvořit tak větší lívanec.

Lívance poté podáváme s tím, na co máte chuť. Lze pokapat javorovým nebo jiným sirupem, nebo si udělat jahodový rozvar či jen rozšťouchané jahody.

Příspěvek vytvořen 64

Napsat komentář

Související Příspěvky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek
Život offline
Přehled ochrany osobních údajů

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom vám mohli poskytnout co nejlepší uživatelský zážitek. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání, když se na naše webové stránky vrátíte, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webových stránek považujete za nejzajímavější a nejužitečnější.